Жителка на Прослав изпрати до Plovdiv24.bg гневно писмо срещу кметицата на

...
</TD
>Жителка на Прослав изпрати до Plovdiv24.bg гневно писмо срещу кметицата на
Коментари Харесай

Гневно писмо срещу кметицата на Западен! Тя: Огромна лъжа!

Жителка на " Прослав " изпрати до Plovdiv24.bg  гневно писмо против кметицата на регион " Западен ". Жената е възмутена, че повече от месец няма отговор от кметството по действителни проблеми на квартала. Вместо това е проведен събор, който е бил бойкотиран поради наличието на ярка политическа фигура. Ето самото писмо, без редакторска интервенция:

" Мина повече от месец, в който липсва отговор навън поставените въпроси на жителите, които рамкират действителните проблеми на кв. " Прослав ". Отговор липсва, в случай че изключим бруталните фейсбук офанзиви към всички критикуващи и включването на платени тролове, които да пазят кметицата от очевидната и беззащитност.

Какъв беше отговорът на Тони /Стойна/ Стойчева – кмет на регион " Западен " на поставените въпроси?

Тя реши да последва образеца на Римската империя – дайте на хората " самун и зрелища ". Направи несполучлив опит да купи жителите на кв. " Прослав ", като употребява страстите и желанието на хората да възстановят остарели обичаи отдадени на фолклора.

Организира събор! Този PR трик можеше и да успее, в случай че кметицата се беше удържала и не се беше поддала финално на обикновената политическа игра и не беше присъединила господин Лорер в прославския събор. Великият герой " срещу " корупция, " срещу " измами, сама попадна в клопката си! Ръководителката на региона, която пропагандира, че в активността й липсва политическа обязаност, че е ярък цивилен деятел за права, в действителност направи събитие, отчасти финансирано от региона и общината и от нашите налози, в което включи претендент за народен представител от Варна?

Поклон пред децата, пред самодейците, пред танцьорите и артистите, които дадоха цялото си сърце, душа, страст, обич към фолклора и българщината; почит към родителите, които са възпитали у дребните си деца това възприятие на национализъм и обич към българския танц и ария! Те се показаха почтено, те пяха и танцуваха за своите родители и за своите баби и дядовци; те пееха и танцуваха за " Прослав ", за Пловдив и за България и бяха същински образец за всички!

Позорът е за уредниците, които политизираха този опит за ренесанас на една традиция!

Това просто не се прави по този начин!

" Преподобна " Стойна не удържа на натиска да се дистанцира политически и опорочи събитието.

Сама разбирайки резила си -  в формалните фотоси не качи господин Лорер. В формалните фотоси качи единствено себе си, двамата си заместник-кметове и еконачалничката си!

Каква беше действителната обстановка:

70 % от жителите на кв. " Прослав " бойкотираха наглото политическо събитие! Основната аудитория към сцената бяха родителите и околните на участниците от другите фолклорни певчески или танцувални групи и самите участници, които изчакваха реда си за изява!

Опашките към кебапчетата и кюфтетата в някои моменти бяха много посещаеми!

Извиха се две хора – първото огромно, в което нямаше толкоз видна политическа декорация и получи поддръжката на присъстващите жители, самодейци и танцьори и второто хоро, поведено от господин Лорер, което хоро просто остана неподкрепено и бързо се разпадна. Показателно – частта от прославчани, която участва, отхвърли да бъдат политически използвани. Какъв пестник за блюстителката на справедливостта!

Щом жителите на " Прослав " ще плащаме за политическите акции на кметицата, то да даде доклад:

· Колко коства на данъкопладците това политическо шоу?

· Колко и кои спонсори по какъв брой средства дадоха и какъв брой даде районната администрация от общия бюджет на региона?

· Спонсорите знаеха ли, че това ще е политическо събитие с присъединяване на кандидат-депутати и спонсорите  дадоха ли единодушие да бъдат употребявани за това политическо шоу?

· Кои други политически лица и съветници от други политически сили бяха поканени съответно и участваха ли или това беше " частно " политсъбитие на кметицата?

· Колко от ограничавания бюджет на региона за това политическо шоу можеше да се влага за: косене на тревни площи, запълване на дупки, разчистване на нерегламентирани сметища, непълен ремонт на учебното заведение или на клуба на пенсионера или за видеонаблюдение в парка и към пасарелката или кметството просто да реши с тези изхарчени средства за политическа агитация можеха да отидат за бутон за асансьора на пасарелката, или за маркиране на изтрити пешеходни пътеки или за изсичане на джунглата правеща пътя към гробищния парк – рисков! И доста други неща....

· Кога кметицата ще обърне внимание на действителните проблеми на кв. " Прослав " и по кое време ще спре да трансферира топката?

· В интернет има циркулираща параленост на това какви са действителните проблеми на квартала и по какъв начин насреща реагира администрацията като събития и активност.

· Безумното, е че във фейсбук профила на региона има обява за Фифи – кученцето на кметицата! Дори починалата кралица Елизабет II не е говорила по този начин за коргитата си! Проблемите на квартала не са почтени за отразяване, само че Фифи е почтена!?

Г-жо кмет, спрете да се държите с нас жителите като с вашата Фифи!

Ние не сме вързани за вас, нито желаеме да ни водите на каишка! Разхождайте  Фифи!

Ние жителите не сме кучета и няма да ви позволим да се държите с нас като с такива!

Бъдете здрава и се извинете на жителите на " Прослав ".... извинете се за това, че се оказахте неподготвена, че е доста елементарно да критикарстваш в профил и че обещаното по време на избори – не е като даденото по време на действителната власт!

Извинете се, че просто толкоз си можете.... и потърсете помощ, с цел да може да се решат действителните проблеми на квартал прослав.

И помнете:...... Ние не сме Фифи "

Категорично не е съгласна с квалификациите и определенията кметицата на " Западен ".

" Имах удоволствието да беседвам с десетки хора в продължение на часове (б. р.- от 14 до 22.30 ч.) по време на това грандиозно и суперуспешно събитие. Жителите на " Прослав " обявиха, че са доста удовлетворени, тъй като от десетилетия не са имали подобен празник.

Огромна неистина е изказванието, че е имало протест и единствено родителите и околните на изпълнителите са гледали и това може да се види от многочислените фотоси и видео клипове. Очевидно мои зложелатели имат предпочитание да осквернят това красиво събитие.

Нашето събитие е обществено и всеки може да участва на него, няма по какъв начин да ограничаваме гостите. Г-н Лорер е посетил Дефилето на младото вино в Стария град и по-късно пристигна на нашето събитие. Как водачи от други политически сили обикалят по сходни събития в региона? 

От първия ден като кмет на региона работя интензивно по проблемите на кв. " Прослав ". На събора още веднъж приказвах с хората за улиците, за пасарелката... Това са проблеми, трупани с десетилетия и не мога за няколко месеца да ги реша с магическа пръчка с минималния бюджет, с който разполагаме. Правим всичко, което е в пълномощията и по опциите ни ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР